Micheline Dauwe


Micheline DAUWE| advocaat, zaakvoerder 

Micheline Dauwe studeerde in 1992 af als licentiate in de rechten, afstudeerrichting economisch en sociaal recht aan de Vrije Universiteit Brussel.

Ze ging onmiddellijk aan de slag bij de Bank of Tokyo als executive officer. In 1996 werkte ze een jaar bij het Limburgs Interim Bedrijf, waar ze haar kennis in sociaal recht inzette om de afdeling “bedienden en kaderleden” op te starten. Hierop begon ze in mei 1997 een carrière als advocate, en trad ze in 2000 toe als vennoot in de associatie Heyvaert-Dauwe. Later, in november 2009, nam ze afscheid van deze associatie om haar eigen kantoor op te richten.

Ik maakte bewust de overstap van een groot naar een klein kantoor omdat mijn ervaring mij geleerd had dat cliënten houden van een zeer individuele en persoonlijk aanpak. In een groot kantoor is het dikwijls zo dat de senior de consultatie doet en dat een junior gaat pleiten, hetgeen vaak tot ontgoochelde reacties leidt bij de cliënten. Als ik besluit om iemand ter zijde te staan, dan ben ik het persoonlijk die met deze persoon een relatie aangaat en dat ‘all the way’, tot er een aanvaardbare oplossing uit de bus komt.

 
Talenkennis: NL|FR|EN
Houder van het getuigschrift 'Bijzondere opleiding Jeugdrecht'
KBO: BE0820.847.652